Nem csak a hasunkkal kell törődni, hanem néha az autónk motorjának „belsejével” is.

Az utóbbi időben két dolognak lettem a függője. A főzésnek és az autós túráknak. A főzést nem kell szerintem elmagyarázni, végső soron arról van szó, hogy olyan ínycsiklandóan néznek ki azok az ételek, amikről rövid videókat lehet találni az interneten, hogy nekem is kedvem támadt megcsinálnom őket. Ami a legjobban tetszik nekem, az a szabadban sütős főzős videók. Ahol egy vágódeszka, egy kés és az alap hozzávalók segítségével, az erdőben, vagy a folyóparton készíti el a gallyakon és leveleken rakott tűzön. A lényeg, hogy elhatároztam, hogy ezt én is megcsinálom. Méghozzá a már említett másik kedven időtöltésemmel, az autós túrával. Ez annyit tesz, hogy bevágódok az autóba és egy kevés ruhával, meg étellel és egy sátorral, fogom magam és bebarangolom a környező túraútvonalakat, vagy éppen még felfedezem a számomra még ismeretlen helyszíneket a természetben. Autóval rovom az utakat ameddig lehetséges és utána még kirándulok egy kicsit. A sátramat pedig az autóm mellett verem le és így elvonulok a hétköznapi forgatagból egy kicsit. Minden olyan dolgot meg tudok teremteni, amire szükség van, és ki tudom én is próbálni a természetben való ételkészítést. Ha nagy szerencsém van, akkor találok ehető terméseket, növényeket, gombát, gyümölcsöt stb., aminek megint csak a nagyon örülök és megpróbálom felhasználni.

A múltkor is pont egy ilyen utazásra indultam volna, de úgy döntöttem, hogy elviszem az autómat egy gyors átvizsgálásra, hiszen régen volt már olyanon és most amúgy is hosszabb útra tervezek menni, így nem árt, ha még biztonságosabbá teszem azt a megfelelő előkészületekkel. El is vittem a szerelőhöz az autót és megkértem a szakembert, hogy rendesen nézze át minden téren. Ő pár órán belül végzett is a feladattal és belekezdett a mondandójába, amiből kiderült, hogy tulajdonképpen minden rendben van az autóval, de ami azt illeti a sok utazás miatt a motorblokk elkezdett egy kicsit elöregedni. Még nincsen semmi vész, de ő ilyenkor szokta javasolni, hogy itt az idő elkezdeni motorolaj adalékot használni. Nem egy túl költséges dolog, de cserébe rendkívül jót tesz az autónak, javítja a motor optimális működését, megnöveli az élettartamát, javítja a motorolaj kenési tulajdonságait és még sorolhatnám. Azt is hozzá tette, hogy a motorolaj adalék abszolút könnyen beszerezhető. Nincs más teendőm, mint megrendelni az a fajtát, ami az autómnak a legjobb, és a pár lépéses procedúrát követve, egy kicsit odafigyelve, revitalizálni a motort. Igazán nem kell hozzá sok, de cserébe annál többet ad az autónak. A szakember mondta, hogy most az utóbbi időben ő is elkezdte használni így első kézből tudja javasolni mindenkinek, lévén, hogy ő is kipróbálta. Mindenképp érdemes néha az ilyenekkel leállni is foglalkozni, mert így pénzt spórolhat meg hosszútávon az ember és nem kell azért aggódnia, hogy az autóvásárlás már kopogtat az ajtón.

Ezért meg is fogadtam a tanácsát és még aznap rendeltem magamnak egy motorolaj adalékot az általa javasolt oldalról. Egészen meglepő volt, hogy tényleg mennyire jó áron sikerül beszerezni, teljesen egyértelműen le vannak írva a szempontok, ami alapján ki kell választanom az autómhoz való adalékot és pár kattintás, meg pár nap várakozás és már kezdhetem is a folyamatot. Minden motorolaj adaléknál más-más procedúra van előírva, van ahol gyakorlatilag egy feltöltés során megkezdődik a revitalizálás, én is pont egy ilyet rendelte, de van olyan is, ahol egy folyamatot többször is meg kell ismételni előírt kilométer megtevése után.

Én pedig így, hogy megtettem az autómnak járó kellő óvintézkedéseket, sőt, még egy kis törődést is kapott, nagy nyugalommal és teljes odaadással indultam neki a következő túrámnak, amely során ezúttal pizzát készítettem a szabadban és mondhatom, bizony isteni lett. Legközelebbre pedig kitalálok valami újat.