Mire bekerült az ablakszigetelés a cukrászdámba minden más készen állt a nyitásra

Mindig is arra készültem, hogy egyszer végre cukrász leszek, de nyilván elég hosszú időbe telt, mire eljutottam odáig, hogy mindez valósággá is vált. A történet valamikor általános iskolában kezdődött, amikor először jöttem rá, hogy engem bizony nagymértékben érdekel és lenyűgöz az édességgyártás művészeti szintre fokozása. Idővel aztán megtudtam azt is, hogy mindehhez igen kellemes mértékű fizetés is társul, amennyiben jól végzed a munkádat, úgyhogy innentől fogva már nem is lehetett többé kérdés, hogy valójában mennyire is érdemes utánamennem a régi vágyamnak és valóban cukrászi pályára lépni.

Elvégeztem egy erre a célra létrehozott képzést majd elkezdtem keresgélni az álláslehetőségek között, elvégre is mire várjon az ember, nem? Szóval így kerültem be jó pár középszerű cukrászdába a fővárosban. Ezek a helyek egyfajta akklimatizálódást jelentettek számomra, tudtam jól, hogy szeretnék majd egyszer saját üzemet nyitni, ahhoz azonban szükségem van egy jelentős mértékű rutinra is. Meg aztán nem árt, ha ismerik a nevedet egy olyan szakmában, ahol bizony a presztízs az egyik legmeggyőzőbb vonzó erő akkor, amikor a megfelelő minőségű alkalmazotti kört szeretnéd felépíteni és létrehozni. Igyekeztem is ezentúl mindig előrelépni, amint arra lehetőségem nyílt. Nagyon örültem annak, hogy sok helyre hívtak egy idő után, hiszen kezdett egy kicsit elterjedni a nevem bizonyos körökben. Ehhez persze nagyban hozzájárult az is, hogy igyekeztem reklámozni magamat minden lehetséges fórumon keresztül.

Szóval így alakult, hogy három év leforgását követően már elegendő pénzem volt ahhoz, hogy némi kölcsönnel megspékelve elkezdhessem a saját cukrászüzemem megtervezését. Szerencsére nem is kellett ezzel sokat bíbelődnöm, találtam egy kiváló helyet a városban, amit sikerült nagyon hosszú távú bérleti időre kivennem. Innentől már csak annyi volt vissza, hogy egy kicsit átépítsük, felújítsuk a helyet és adjunk neki! Míg készült az üzlet én igyekeztem az addigra már előre összerakott tervek alapján „leigazolni” a számomra kívánt kollégákat, alkalmazottakat. Szerencsére a legtöbben azonnal igent mondtak, hiszen szerettek volna részt venni egy ilyen izgalmas projekt felfuttatásában. Mire bekerült az ablakszigetelés, vagyis az utolsó simítások minden a helyén volt, startra készen.

Azóta ugyan nem telt el sok idő, de azt kell mondanom, hogy igen jól beindult az üzlet, lekopogom.